X

Oferă-ți câteva clipe de relaxare!

Vizitează
Parcul Eutopia!

Sunteti aici: Home » PLANURI 2015-2025 » 6 - Grădină comestibilă & facilităţi

6 - Grădină comestibilă & facilităţi


Locaţie: partea din spate a parcului
Suprafaţă: ~2 ha

Parcul este mărginit de digul de protecţie, înalt de 2.5m, al râului Mureş. Microclimatul format aici este favorabil pentru o grădină de legume şi o livadă, dar şi o mică fermă de animale.

Livada a fost creată în anul 2008 şi conţine circa 300  soiuri de pomi şi arbuşti fructiferi. Fructele sunt deja abundente. Ferma de animale găzduieşte în prezent mai multe rase de păsări (găini, raţe, bibilici), dar şi porci vietnamezi. Funcţie de curiozitatea copiilor, care vor fi principalii beneficiari ai zonei, se pot aduga şi altele. Stupii de albine şi-ar găsi şi ei un loc potrivit. Urmează să amenajăm partea unde vom produce o varietate mare de legume, verdeţuri şi plante aromatice.

Locul este ideal pentru desfăşurarea de lecţii practice de grădinărit. Vor putea exista două categorii de beneficiari: elevi al diverselor şcoli arădene şi persoane mature care doresc să se fomeze/perfecţioneze.

Pentru elevi cursurile se pot axa pe programa de învăţământ, dar pot exista şi cursuri suplimentare, pentru cei pasionaţi. Elevii ar putea fi martori  la miracolul germinaţiei seminţelor şi al creşterii plantelor. Ar putea căpăta deprinderi de mici horticultori, învăţa cum se pot propaga plantele, ce necesităţi au în cultivare, cum se întreţine o grădină şi multe altele. Copii vor avea acces supravegheat în grădina de legume şi livadă, pentru a efectua lucrările practice, dar vor avea şi un teren numai al lor, unde vor putea experimenta. Tot aici copii pot căpăta şi multe alte deprinderi practice, după modelul norvegian "Şcoala vie".

Ne preocupăm să oferim condiţii optime şi pentru activiăţi desfăşurate de persoane cu dizabilităţi.

Părţi  ale obiectivului: 
4.1 Livadă, grădină de legume, zonă experimentală pentru copii (18.000 mp)
4.2 Seră propagare (350mp - schelet metalic zincat existent/construit)
4.3 Spaţiu cazare voluntari/ tabără de vară